NUCHTERE POËZIE - 26 JAAR LANDSCHAPSARCHITECTUUR - VEENENBOS EN BOSCH - NVTL

NUCHTERE POËZIE – 26 JAAR LANDSCHAPSARCHITECTUUR – VEENENBOS EN BOSCH

di 23 november 2021

26 jaar in 026.
Afgelopen maand vierde NVTL-bureaulid veenenbos en bosch landschapsarchitecten haar jubileum. Op een feestelijke bijeenkomst kwamen zo’n 100 collegae, opdrachtgevers, partners en vrienden bijeen en werd het boek, getiteld Nuchtere poëzie, gepresenteerd.

Het bureau, inmiddels onder leiding van Harm Veenenbos en Willem Brouwers, kenmerkt zich door nieuwsgierigheid, de behoefte om het hele vakgebied van de landschapsarchitectuur te verkennen. Door de jaren heen heeft het bureau meebewogen met de ontwikkeling van het vak en de maatschappij. Dit heeft geleid tot een breed portfolio en een rijk en omvangrijk oeuvre.

veenenbos en bosch werkt aan landschappelijke en stedelijke opgaven, op groot en klein schaalniveau en zowel aan visies als realisatie. Binnen het bureau wordt landschapsarchitectuur gezien als een vorm van onderzoek, scherpe analyses vormen het vertrekpunt. Tegelijkertijd is de plek, het eigene, altijd en overal het uitgangspunt.

Met deze basis wordt het ruimtelijke ontwerp gemaakt wat niet alleen klopt, maar ook tot de verbeelding spreekt. Wat begon vanuit het plezier van het samenwerken, vanuit de combinatie van een scherp analytisch oog en een rijke beeldende blik is uitgegroeid tot de handtekening van het bureau.

Het duo groeide gestaag uit tot een stevig team. Het boek laat zien wat veenenbos en bosch tot een bureau maakt en waar het bureau voor staat: vakkundige, zoekende ontwerpers die esthetiek en techniek samenbrengen. Als inleiding op een selectie en presentatie van 26 projecten toont een serie sprekende foto’s gerealiseerd werk. Middels verhalen over het bureau, het avontuur van 26 jaar landschapsarchitectuur en de actuele opgaven wordt er gereflecteerd en naar de toekomst gekeken.

Nuchtere poëzie is verkrijgbaar via uitgeverij Blauwdruk.