Steenbreektrofee 2023 - NVTL

Steenbreektrofee 2023

ma 8 mei 2023

De jury van de Steenbreektrofee is nog op zoek naar innovatieve projecten die bijdragen aan de vergroening van onze leefomgeving. Met deze verkiezing doet Stichting Steenbreek een oproep om creatieve oplossingen te delen, te laten groeien en zo anderen te inspireren! Geef jouw groene initiatief op voor de verkiezing van 2023, aanmelden is eenvoudig.

In heel Nederland bestaan allerlei inspirerende initiatieven waarin verschillende partijen het goede voorbeeld geven. ‘Met creatieve oplossingen kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit, gezondheid en klimaatadaptatie. Het sociale domein speelt hierin een belangrijke rol, want juist samen zorgen we voor een groene, klimaatbestendige en gezonde leefomgeving!’ zegt directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek.

Wie kan meedoen?
Zowel initiatieven op het niveau van de straat of wijk, als op niveau van dorp en stad zijn welkom. Dit kan van een gemeente zelf zijn, maar ook van een buurtvereniging, wijkorganisatie, corporatie, ondernemer of inwoner. De grootte van het project/initiatief is niet relevant om mee te doen aan deze verkiezing, maar je zit al in de uitvoering en niet meer in de ‘planfase’. Ga je ervoor om met jouw/jullie initiatief dit jaar de Steenbreektrofee te winnen? Een mooie manier om je inspanningen op de kaart te zetten!

Deadline 20 mei
Inzenden kan tot uiterlijk 20 mei. In juni komt de jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen en in september vindt de bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de Steenbreektrofee plaats. Ga naar de website steenbreek.nl/trofee voor inspiratie vanuit de genomineerden van voorgaande jaren en de criteria, spelregels en het deelnameformulier. Stuur jouw project op tijd in!

Prijsuitreiking
Als winnaar van de verkiezing krijg je de prachtige Steenbreektrofee uitgereikt en ontvang je een uitgebreid adviesrapport van de vakjury. In dit rapport vind je een persoonlijke waardering en tips om jouw project toekomstbestendiger te maken. Daarnaast krijgt jouw project de nodige media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen. Lees hier hoe het nu gaat met de winnaars van voorgaande jaren.