Terugblik conferentie NL 2121: Land met een Plan - NVTL

Terugblik conferentie NL 2121: Land met een Plan

di 14 december 2021

LAND MET EEN PLAN, een project van KuiperCompagnons, is een nieuwe blik op de toekomst van Nederland. Ontwikkeld vanuit het idee dat we de grote transities in ontwerpend onderzoek moeten verbeelden en testen om tot een handelingsperspectief te komen. Het is inmiddels wel duidelijk dat we ook in de best ontworpen, best beschermde en meest welvarende metropool ter wereld vaart moeten maken. Het is cruciaal om expertise te bundelen en snel antwoorden te formuleren.

Deze oproep om een Land met een Plan te worden hebben wij in gesprek met velen geformuleerd. Bijzonder waren de samenwerking en gesprekken met Jan Rotmans, tijdens het schrijven van zijn boek “Omarm de Chaos” ; waar de strijd om de ruimte in de komende eeuw van grote transities een belangrijke plaats heeft.

Jan noemt Land-met-een -Plan vaak een “uit de hand gelopen hobby’; maar weet ook dat het inmiddels veel meer is dan dat, en wij willen hem daar zeer voor bedanken. Dat geldt ook voor de “Meer Wel”- denktank, waarmee we, binnen het rijke palet aan suggesties voor de komende regering(en) samen voorstellen hebben gedaan betreffende de ruimte die Nederland de komende eeuw nodig heeft.

Vanuit de gedachte dat Land met een Plan worden gaat om een proces; het ontwikkelen, verbeelden én verbinden van vele ideeën en oplossingen voor dezelfde transitie-uitdagingen, hebben beiden ons verrijkt en gesterkt in ons gedachtenproces.

Lees hier het verslag van de conferentie van of bekijk de uitzending van 7 december 2021 hier terug.