Terugkijken webinar Stadsbossen (NVTL, Stadswerk & TU Delft) - NVTL

Terugkijken webinar Stadsbossen (NVTL, Stadswerk & TU Delft)

do 3 maart 2022

Op 24 februari 2022 organiseerde NVTL commissie Vakontwikkeling in samenwerking met Stadswerk & TU Delft het interactieve webinar Stadsbossen.

Bomen zijn belangrijker dan ooit, niet alleen voor het beeld, de beleving en de zuurstofvoorziening. Het klimaat in de stad wordt in grote mate bepaald door de aanwezigheid van bomen. Op welke manier kunnen we als ontwerpers en gemeenten bomen een plek geven in de stad die past bij al deze functies?

We verdiepen het bestaande mozaïek van bomen in Nederlandse steden vanuit het perspectief van urban forestry. Hoe is het urban forest in de Nederlandse stad ontstaan – en veranderd – door de eeuwen heen? Wat is de ruimtelijke ‘bomentaal’ van het urban forest vandaag de dag? Hoe bepaalt deze het karakter van plek, wijk, stad en stadsgewest? Hoe kunnen we een antwoord geven op de grote opgaven in de stad met bomen?

In de eerste deel van het webinar worden de resultaten van een onderzoeksproject met als casus Delft gepresenteerd, de ‘Atlas van Boomstad Delft’.

 

In de tweede deel zijn deelnemers gevraagd op de uitkomsten te reageren en hun ervaringen met stadsbomen en stadsbossen te delen in een digitale ronde tafel in breakout rooms. De aftrap hiervoor is door stadsecoloog Diny Tubbing, die de aanpak van Delft rond groen Delft het urban forest toelicht.

Het webinar werd gemodereerd door Audrey Coert vanuit de NVTL.

Het terugkijken is helaas verlopen. Graag tot bij een volgend webinar.