Tuin- en landschapsarchitect André van den Eerenbeemt overleden - NVTL

Tuin- en landschapsarchitect André van den Eerenbeemt overleden

Portret van de tuinarchitect André van den Eerenbeemt. door Janssens, Felix - City Archives' s-Hertogenbosch, Netherlands - CC BY-SA. https://www.europeana.eu/item/2021633/AtlantisPubliek_detail_aspx_xmldescid_14903527
ma 10 juli 2023

Tot onze spijt moeten we u op de hoogte brengen van het overlijden van André van den Eerenbeemt op 1 juli 2023.

André was een bossche tuin- en landschapsarchitect en leidde met zijn vrouw Bernadette van den Eerenbeemt-Meinders het bureau Van den Eerenbeemt Landschapsarchitectuur, gevestigd in het monumentale pand op Postelstraat 66.

André, een carnavalsliefhebber, was mede-oprichter van CV Piep en Blaoslust en in de jaren 80 bestuurslid van de Heemkundekring De Boschboom. André stond bekend om zijn originele manier van humor, zijn scherpzinnigheid en accuratesse.

Kortom een vriend met wie het interessant en gezellig was om mee om te gaan. Hij heeft veel jonge mensen opgeleid en een voor die tijd, voor de leek, een heel begrijpelijk boekje geschreven en ontworpen van 100 kleine tuinen: voor woningwetwoningen, hoekwoningen, 2 onder een kappers, etc. Waardoor tuinarchitectuur ook bereikbaar werd voor de gewone man. Hij was lange tijd actief binnen BNT en VTL, de voorgangers van de NVTL.

Op zaterdag 8 juli 2023 vond in de Grote Kerk op het Kerkplein de afscheidsdienst rond André van den Eerenbeemt plaats. Aansluitend werd André in besloten kring begraven.