wUrck breidt directieteam uit met twee nieuwe partners - NVTL

wUrck breidt directieteam uit met twee nieuwe partners

Van links naar recht: Ernst van Rijn, Jakob Grambow, Gijs Wolfs, Paul Kersten, Remco Bangma, Oriol Casas Cancer.
wo 20 september 2023

Met de toetreding van Jakob Grambow en Remco Bangma tot het directieteam van wUrck is het bureau klaar voor de toekomst. Jakob en Remco hebben hun sporen binnen en buiten het kantoor reeds verdiend als respectievelijk stedenbouwkundige en architect. Met hun partnerschap waarborgt wUrck haar continuïteit en onderscheidende karakter.

Vanaf de start in 2006 profileert wUrck zich door middel van integraal ontwerpen. Bij het brede scala aan projecten worden de disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur gecombineerd. Dit gaat in de toekomst niet veranderen, aldus de nieuwe partners. Jakob: “Remco en ik hebben uitvoerig gesproken over hoe we ons partnerschap zien. Een van onze belangrijkste overtuigingen is dat iedere locatie anders is en dat ieder project dus een eigen benadering verdient. Doordat we drie disciplines in huis hebben, kunnen we alle opgaven integraal benaderen.”

Remco: “Het is mooi hoe disciplines samenkomen. Op de werkvloer is sprake van een continue kruisbestuiving van ideeën en specialismen. Op die manier streven we naar specifieke en tegelijk verrassende antwoorden op de huidige en toekomstige vragen in een veranderende wereld. Het gebouw houdt voor ons niet op bij de stoep. En vanuit het denken over de publieke ruimte schromen we niet richting te geven aan architectuur. Dat is de kracht van wUrck; we zijn altijd gedreven om het onderste uit de kan te halen. Daar gaan we nu met nieuw elan mee verder!

Jakob en Remco zijn beiden al ruime tijd werkzaam bij wUrck. Jakob startte tien maanden na de oprichting van het bureau. Remco is bijna tien jaar verbonden aan wUrck. De nieuwe partners zijn een aanvulling op het directieteam dat wUrck heeft opgericht; Ernst van Rijn, Paul Kersten, Oriol Casas Cancer en Gijs Wolfs. Ernst van Rijn: “Hoewel wij nog niet van plan zijn om terug te treden als partners, is het belangrijk om nu al goede mensen aan ons directieteam toe te voegen.

Dat we van binnenuit kunnen versterken, is waar we altijd op hebben gehoopt. We zijn het bureau met z’n vieren gestart, maar het is nooit onze ambitie geweest om met z’n vieren te eindigen. Met de toevoeging van Jakob en Remco voorzien we in een versterking van het unieke profiel van het bedrijf en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Voor een nadere kennismaking met de nieuwe partners kan je hier doorklikken, maar je bent uiteraard van harte welkom in ons inspirerende pand ‘Havens 2006’ aan de Sluisjesdijk om een kop koffie met ze te drinken!

Bio Jakob
Bio Remco

Over wUrck
wUrck streeft naar een betere leefomgeving; mooier en duurzamer. In de studio van wUrck aan de Nieuwe Maas in Rotterdam integreert het bureau architectuur, stedenbouw en landschap in ruimtelijke ontwerp- en onderzoeksprojecten. Sinds de oprichting in 2006 zijn de partners gefascineerd door de veranderende verhouding tussen burger, overheid en markt. Ieder project wordt daarom aangevlogen vanuit de overtuiging dat een geïntegreerde aanpak in een open dialoog met alle betrokkenen leidt tot het beste resultaat. Het compacte en slagvaardige team werkt aan een breed scala van opdrachten voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers die steeds weer hun weg naar wUrck weten te vinden.