NVTL: walk & talk 2#Herontdekking - excursie Landgoed Het Lankheet - NVTL

NVTL: walk & talk 2#Herontdekking – excursie Landgoed Het Lankheet

Details

Datum: donderdag 27 juni 2024
Tijd: 14.00-17.00 uur
Plaats: Landgoed Het Lankheet

Meer informatie over het thema.

Handige informatie
– Trek stevig schoeisel aan, de wandeling is zo’n 6 km.
– Houd de weersvoorspellingen in de gaten en kleed je passend aan.

Bereikbaarheid
Met het OV is het Landgoed niet bereikbaar. Mocht je met de trein komen, geef dat dan even aan bij het bestellen van een ticket. Dan zorgen wij dat je opgehaald wordt vanaf station Hengelo.

Aanmelden
Locatie: Haaksbergen
do 27 juni 2024

Vanaf 2024 omarmt de NVTL het thema ‘Anders kijken: hoe geven we vorm aan een symbiotisch landschap?’. Een thema dat ons uitnodigt tot een diepere verbinding met onze omgeving, waarin mens, natuur en technologie zich ontwikkelen in wederkerigheid.

Het programma van 2024 is opgebouwd aan de hand van vier perspectieven: 1#Verwondering, 2#Herontdekking, 3#Wederkerigheid en 4#Verweving.

Strootman Landschapsarchitecten
Strootman Landschapsarchitecten

Op 27 juni organiseren we de tweede bijeenkomst #Herontdekking en stellen we de vraag: ‘Hoe kunnen we cultuurhistorische omgang met natuur en techniek inzetten voor toekomstige opgaven?’. Om dit te onderzoeken organiseren we een Walk & Talk op Landgoed Het Lankheet. Bekend van het waterzuiveringspark, ontworpen door Strootman Landschapsarchitecten, en de recent door Unesco tot immaterieel werelderfgoed erkende Graslandbevloeiing methode (bekijk de mooie korte film).

Programma
– Vanaf 13.00 uur: Ontvangst bij Veldschuur met koffie/thee en koek.
– 13.30 uur: Start presentatie door Ard Middeldorp van Strootman Landschapsarchitecten.
– Vervolgens begeven we ons naar buiten, begeleid door Ard Middeldorp (Strootman Landschapsarchitecten), Luc Jehee (provincie Overijssel), Wim Oltwater (Landgoed Het Lankheet), Paul Brouwer (Sensorisch Landschap) en Wim en Ans Kok (Noaberboeren Erve Aaftink). Edwin Verdurmen is onze razende reporter tijdens de Walk & Talk en neemt een vroege vogels achtige podcast op.
– Na de rondleiding keren we terug naar de Veldschuur voor een gezamenlijke afsluiting. De borrel zal naar verwachting rond 17.00 uur aanvangen.

Geef je nog op via de link!

Op de speciale themapagina vind je de jaarkalender en een inspiratie carrousel. Dit is een verzamelbank die tot stand is gekomen samen met onze leden en die continu wordt aangevuld met bronnen passend bij het jaarthema. Van interviews met experts tot best practices en van boeken en video’s tot recente onderzoeksresultaten.

Draag bij met inspirerende bronnen
Heb jij tips, interessante inzichten of inspirerende bronnen die niet mogen ontbreken? Stuur je bron op via info@nvtl.nl.

Verrijk jezelf en inspireer anderen!